torsdag 4 september 2014

En film:Tusen gånger starkare

Filmen som väcker ganska många känslor.
Filmen handlade om en grupp av tonåringar, alla som var klasskamrater och lärarna som lärde dem och såg inte själva vilken påverkning dom gjorde. Där var killar som styrde vad som var rätt eller fäll, dom som var snygga och dom som var inte det. Dom killarna bara hade ingen gränser. Tills en dag i klassrummet kom Saga som från den dagen har väckt alla om kring sig. Inte bara elever men till och med lärarna.
Saga var så annorlunda hon såg allt och alla. Hon märkte vad det var för fäll i denna klass och hon ville visa det för alla. Men inte alla tyckte om det och inte alla kunde acceptera hennes vill för förändringar. Det ända som insåg och uppfattade, den som vågade att säga det att Saga var rätt, det var barra Signe.
Signe som var den tystaste av de alla, som pratade så lyte att hon själv ibland glömde hur hennes röst låter. Signe var den blygaste av dem.
Saga hon började bete sig just som killar gjorde det.Och inte killar, och inte lärarna tyckte om det och specifikt inte Olle. Den lärare som bad Saga att göra det. Men allt har gått inte som Olle har förväntad sig.
Saga visade till alla och specifikt för Olle att killar i klassen hade ingen  normer. Dom kunde bete sig just hur dom ville men tjejerna fick straff för sin revolt. Efter straff tjej gruppen dividerades till dom som tog killarnas sidan (dom som vill inte vara straffade för sin attityd som var exakt som killarnas, dom har gott till samma beteende som förut) och dom som stannade kvar med Saga.
Efter Olle har förödmjukad Saga framför klassen med att säga till henne att hon har fäll. Och Olle han stöd för sin ord han tyckte att han har rätt. Men det gjorde han inte. Han lotter killa vara utan normer. Då Saga lämnar dem alla, hon vill inte vara i en miljö som förödmjukar tjejer där killarna har ingen gränser...

Tusen gånger starkare ...var Saga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar